Magiska föreställningar om lin, ull och folktrons väsen i kommande föreläsning (den 13 maj)

Våren är äntligen här på riktigt med blommande körsbärsträd, sjungande trastar och sol som värmer efter en lång vinter. Jag sitter med fönstret på glänt och förbereder helgens föreläsning om magiska föreställningar kring lin och ull och sägner om folktrons väsen som skickliga hantverkare. Den kommer att gå av stapeln nu på lördag den 13 maj klockan 19.00, på Ohlandersgårdens vandrarhem i Rengsjö. Det är bara på plats som gäller och biljetterna kostar 100 kronor. Här kan du läsa mer om evenemanget: https://www.studieframjandet.se/gavleborgs-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2023/maj/forelasning-med-tora-wall—folklore-om-ull-och-lin-och-folktrons-vasen/

Det här ser jag fram mycket emot. Inte nog med att jag får prata om folklore, utan dessutom med anknytning till både textilt hantverk och magiska väsen, båda områden som ligger mig varmt om hjärtat. Det kommer att bli en spännande resa genom vikingatidens mytologi, folktrons föreställningsvärld och folksagornas fantastiska äventyr. Jag kommer också att ha med mig några ex. av Folktrons väsen (fast inte jättemånga, för jag åker tåg och de är rätt tjocka), så det finns möjlighet att köpa en signerad bok efteråt om någon skulle vilja det.

Varmt välkomna!!!

Ps: den spinnande kullan på bilden är, som ni nog ser, målad av Anders Zorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s