Faran med att sova på marken. Del 3: orm i magen

Den som la sig att sova på marken och snarkade stilla med öppen mun, kunde få orm i magen sades det förr. Ormen låg sedan och gnagde i magen, vilket förstås var väldigt smärtsamt. Men man kunde locka ormen att komma fram om man höll ett fat mjölk fram för munnen, då skulle ormen komma upp genom halsen för att dricka.

Den här sortens föreställningar kom till som en förklaring till svåra magsmärtor, som egentligen berodde på olika sjukdomstillstånd. Och de berättades säkert ibland också för att skrämmas från att smyga sig undan och ta en lur i gröngräset istället för att arbeta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s