Peppar mot magsjuka

Här hemma härjar magsjukan. Fy! Det får mig att innerligt önska en omedelbar bot. Ett populärt knep, som jag bland annat hört från personal på förskolor och skolor, är att svälja hela vitpepparkorn. Det är intressant, eftersom det går tillbaka på en folkmedicinsk tradition där man tänkte att starka kryddor drev det onda ur kroppen. Peppar användes mot magproblem (och andra åkommor också.) Just nu är jag nästan frestad att prova. Fast peppar i en redan ömtålig mage…nej, jag biter nog ihop och väntar på att det går över istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s