Tvestjärt i örat

Idag inleder jag en miniserie i tre delar på temat ”faran med att sova på marken.” I detta ämne har folktron en del att säga, som kan vara bra att lägga på minnet om man till exempel tänker sig ut och campa.

En obehaglig, ibland dödlig, risk med att lägga sig till ro ute i skogen eller på ängen är att en tvestjärt kan krypa in i örat. I bästa fall sägs den slå sina klor i trumhinnan, i värsta fall kryper den vidare från örat och in i huvudet och lägger ägg där. När de kläcks fylls hjärnan med krälande tvestjärtsyngel (i vissa historier till och med så många att huvudet sprängs.)

Läbbigt, eller hur? Men är det sant? Självklart inte – de här historierna tycker jag är lysande exempel på att man inte skall tro allt man hör (eller läser på nätet).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s