Semlor, sjöodjur och den fruktansvärde snömannen

Den gågna veckan har ägnats helt åt att skriva om väsen – hektiskt med också underbart. Och så har jag varit ute i vinterskogen, vilket jag är glad för nu när den vackra snön håller på att regna bort utanför fönstret.

Jag har också haft äran att få vara med i SR junior (P4) och berättat om snömannen och Storsjöodjuret. Förutom att det alltid är roligt att göra saker riktade till barn, skänkte just det här lite extra glädje. Jag har älskar berättelserna om både snömannen och sjöodjur sen jag själv var liten och tillbringade många lyckliga sommarlovstimmar med att planera expeditioner till Himalaya, Skottland och Jämtland för att söka efter dem (och skydda dem när jag väl hittade dem). Till Jämtland har jag faktiskt lyckats ta mig men tyvärr utan att ens lyckas se skymten av något mystiskt i Storsjön. För den som vill lyssna, eller har någon därhemma som planerar expeditioner, finns avsnittet här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1671271

Och så har jag ätit semlor förstås. Jag har en bulle kvar, undangömd i skafferiet, och funderar på fira fredagen med en sista med varm mjölk och kanel…

Semla med varm choklad och högläsning för barnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s