April, april din dumma sill…

… jag kan lura dig vart jag vill. Att luras på första april har vi gjort sedan mitten av 1600-talet och kanske längre än så. Varför? Ursprunget vet vi faktiskt inte så mycket om men traditionen att ha vårdagar som är vikta för lurigheter och upptåg finns på många ställen i Europa. Kanske är förklaringen helt enkelt vara att det är roligt och människor, både förr och nu, behöver roligheter att liva upp vardagen med? Även denna tradition lever i nära symbios med media och jag kan inte låta bli att tycka att media lite grann har sprungit om sig själva i ivern att både ha bästa aprilskämtet och att avslöja andras skämt först. Det är lunchtid när jag skriver detta och TT har redan avslöjat många av sina kollegor muntra skämt för detta år: http://www.dn.se/nyheter/sverige/skramsel-i-arets-aprilskamt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s