Boksläpp för ”Tjugo sällsamma berättelser jag fann i en garderob” den 4 maj på Göteborgs stadsmuseum.

Under våren var jag med i en novelltävling som anordnades av Catoblepas förlag och Göteborgs stadsmuseum, i samband med den kommande modeutställningen Göteborgs garderober. Utgångspunkten i skrivandet var foton på några av de plagg som kommer att ställas ut, ett av dessa skulle finnas med i novellen. Novellen skulle också på något sätt anknyta till Göteborg och ha inslag av fantastik. Min novell, Det vackraste huset i Änggården, var en av de tjugo som valdes ut för att vara med i novellsamlingen med den underbara titeln Tjugo sällsamma berättelser jag fann i en garderob. Det är jag glad för, både för att boken är jättefin och för att det var väldigt roligt att skriva novellen. Efter att ha jobbat många år på museum var det befriande att få lov att se på museiföremål med helt andra ögon, som en källa till inspiration för fantasin.

Den fjärde maj är det boksläpp på Göteborgs stadsmuseum och samma dag invigs utställningen Göteborgs garderober, som fokuserar på modet mellan 1880-1930. Kom dit, det blir roligt! Klockan 13.00 invigs utställningen och klockan 15 läses den vinnande novellen Minnenas dans av Paula Törnqvist upp av författaren.

Tjugo_sallsamma_berattelser_1200-s (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s